Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is de verandering die een organisatie doormaakt om beter te kunnen voldoen aan de eisen en mogelijkheden van het digitale tijdperk waarin wij nu leven.

Organisaties die een succesvolle digitale transformatie doorgaan, hebben een blijvende voorsprong op hun concurrenten. Een digitale transformatie is in de regel bedoeld voor organisaties die al langere tijd bestaan. Zij moeten concurreren met start-ups en ‘digital-born’ bedrijven als Google en Amazon die al vanaf hun begin digitaal ‘denken’.

Digitale transformatie gaat niet over technologie, maar over strategie en een nieuwe manier van denken. Het is dus meer een organisatietransformatie of business transformatie. Digitale transformatie is ook geen traditionele reorganisatie waarin met hiërarchieën en afdelingen wordt geschoven.

Een organisatie die een transformatie aan wil gaan, richt zich 100% op de waarde die het oplevert voor de klant, de klant wordt letterlijk centraal gesteld, concurrenten worden als partners gezien, innovatie krijgt alle kans en informatie wordt als een strategische asset beschouwd.


Advies bij digitale transformatie

TIMAF-NL, dé specialist in informatiemanagement en procesmanagement, begeleidt organisaties in hun digitale transformatie. Met advies over digitale strategie, informatiemanagement, procesmanagement, informatiegovernance en informatie-architectuur brengen wij organisaties naar een hoger niveau van informatievolwassenheid. Dit is essentieel om een digitale transformatie te laten slagen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)30 877 3560.