Maak zelf een contentstrategie in 12 stappen met het Handboek Contentstrategie

Vandaag verschijnt het Handboek Contentstrategie. Een handig doe-boek waarin je zelf een contentstrategie leert te ontwikkelen in 12 stappen.

Handboek Contentstrategie

Het Handboek Contentstrategie maakt duidelijk wat een contentstrategie eigenlijk is, wat het niet is, waarom het zo belangrijk is om een contentstrategie te hebben en hoe je zelf een contentstrategie maakt in 12 stappen.

Het handboek is een resultaat van een reeks workshops die Erik Hartman al enkele jaren verzorgt in binnen- en buitenland. In die jaren heeft Erik zijn theoretische kennis gecombineerd met praktische inzichten en terugkoppeling van de workshopdeelnemers.

12 stappen

Dit heeft geleid tot een praktisch contentstrategiespel waarin organisaties in 12 stappen tot een concrete contentstrategie komen. Naast het Handboek Contentstrategie is er een poster met daarop het hele contentstrategiespel, een reeks spelkaarten en een basispresentatie die je kunt hergebruiken.

Het contentstrategiespel start met het doel van de organisatie en richt zich specifiek op de doelgroep en de motivatie van die doelgroep. Na een tactiek te hebben bedacht worden de middelen gekozen en wordt bepaald wanneer de contentstrategie succesvol is. Ook wordt bepaald met wie men moet samenwerken om de contentstrategie succesvol te maken.

Best practices

In het handboek vind je best practices van onder andere Schiphol en Fontys Hogescholen en inzichten van goeroes als Bob Boiko, Gerry McGovern en Seth Godin.

Het aantal best practices en inzichten zal nog worden uitgebreid in de papieren editie, die begin mei 2013 verschijnt.

Contentstrategiespel

Meer informatie over het maken van een contentstrategie vind je via www.contentstrategiespel.nl. Met spelkaarten, de poster contentstrategiespel en een presentatie. Samen met het Handboek Contentstrategie heb je zo een complete set van instrumenten om zelf met een contentstrategie aan de slag te gaan.

Bestel het Handboek Contentstrategie!

Training contentstrategie

Op maandag 8 april geven wij de training Contentstrategie in Utrecht. Wie nu inschrijft, krijgt 20% korting en betaalt nog maar € 476,- voor een hele dag inclusief cursusmateriaal en lunch.

Schrijf in voor de training Contentstrategie!