“I Hate Information Management Predictions”

Het probleem met voorspellingen voor het komende jaar is dat er een jaar (of twee of drie) later niet wordt gekeken of wat er is voorspeld ook daadwerkelijk is uitgekomen.

Strategieconsultant Joe Shepley begint er zelf mee: “I hate Information Management Predictions!” Maar dit weerhield hem er niet van een in zijn artikel met voorspellingen te schrijven over wat er in 2017 kan gaan gebeuren. Met de belofte er eind van dit jaar op terug te komen.

2017 predictions
photo by Kevin Lee

Joe doet vijf interessante voorspellingen waarbij hij de controverse niet schuwt.

 • Eind aan dominantie van grootste spelers in Enterprise Content Management

  Aan het eind van 2017 zal de overheersing van de ‘Big ECM’ óf voorbij zijn óf op zijn laatste benen staan. De twee grootste spelers kunnen beide niet voorzien in de complexe ECM-behoeftes van organisaties en Microsoft, samen met een steeds groter wordende groep van cloud- en SaaS aanbieders, staat te trappelen om het gat te vullen.

 • Geen weg terug uit de Cloud

  Na een periode van terughoudendheid is de mentaliteit van veel bedrijven “we’re going, how the heck do we keep from screwing it up?” 2017 zal een pijnlijk jaar zijn voor een groot aantal bedrijven, met groeipijn, fouten en lessen die daaruit getrokken kunnen worden. In ieder geval staan zij met één been volledig in de cloud en is er geen weg terug.

 • Information Security en Information Management

  Succesvolle informatiebeveiliging (InfoSec) gaat niet meer alleen over het bouwen van betere muren, maar ook om het beheren van de data achter die muren. Op die manier kan het risico van een inbraak worden verkleind. Mocht er dan toch worden ingebroken, dan kan de impact hiervan worden verminderd. 2017 zal het jaar zijn waarin het omslagpunt wordt bereikt en informatiemanagement natuurlijkerwijs onder InfoSec gaat vallen en niet onder IT, Records Management of Legal, al zullen die uiteraard betrokken blijven als belangrijke stakeholders.

 • Steeds grotere aanwezigheid van Office 365

  Wat marktaandeel en functionaliteit betreft is Microsoft hard aan de weg aan het timmeren met Office 365. Sommige niche-spelers mogen het technisch gezien misschien beter op orde hebben dan Microsoft. Maar wanneer er kan worden gekozen tussen het besteden van miljoenen aan een gemengd portfolio of een alomvattende oplossing als Office365, dan is voor veel bedrijven de keus snel gemaakt. Zeker omdat de meeste organisaties Office 365 al gebruiken voor bijvoorbeeld email en/of SharePoint. Volgens Joe zal Office 365 aan het eind van 2017 de meeste andere technologieën al hebben verorberd en is het hard op weg de feitelijke norm te worden.

 • Stijging in File Analytics (met realistische verwachtingen)

  Al een jaar of 15 wordt er gezegd dat technologie snel in staat zal zijn om ongestructureerde content te scannen, ‘junk’ te identificeren en documenten automatisch te sorteren. We wachten nog steeds op het moment dat deze visie verwezenlijkt gaat worden. Hoewel de ambities nog niet zijn waargemaakt, is de technologie wel nuttig voor effectieve file analytics. ‘Regular expressions’ kunnen worden gebruikt om content te scannen voor patronen en goede inschattingen te maken.

  Het is misschien een minder verheven doel, maar desalniettemin een waardevol doel. Er zijn bedrijven die file analytics gebruiken om hun content op de gedeelde schijf met 60 procent te verminderen, soms tot wel 90 procent. Dit kan allemaal door regular expressions die junk, verouderde- en gevoelige data weten te identificeren en ernaar te handelen.

  https://twitter.com/joeshepley/status/817036838389088256


MAAK EEN VOLWASSENHEIDSANALYSE

Kijk goed of je contentstrategie ook in het nieuwe jaar bestand is tegen veranderingen. Heb je hulp nodig? Onze experts geven graag advies met een volwassenheidsanalyse.