De 10 beste intranetten van 2017

Intranetten worden in steeds snellere cycli ontwikkeld, dankzij meer steun vanuit het management en meer iteratieve ontwikkelmethodieken.

Dat blijkt uit het jaarlijkse intranetonderzoek van de Nielsen Norman Group, waarin tien intranetten als beste zijn gekozen. Gemiddeld had men slechts 1,4 jaar nodig om een nieuw intranet te creëren. De winnende intranetten komen uit verschillende industriegebieden en zijn gebouwd op een combinatie van interne voorzieningen en externe hulp.

top 10

Kortere ontwikkeltijden

De omschakeling naar snellere ontwikkelstrategieën (à la Agile Scrum) draagt bij aan de korte ontwikkeltijden. Daarnaast zorgt de voortdurende ontwikkeling van intranetplatforms en -tools ervoor dat teams sneller dan ooit solide digitale werkomgevingen kunnen neerzetten.

Meer aandacht vanuit management

Het lijkt erop dat in 2017 de cirkel rond is wat de duur van ontwikkeltrajecten van intranetten betreft. In de periode 2005–2012 werd er het langst gedaan over ontwikkelen. In 2001 werden projecten voornamelijk sneller afgerond vanwege zeer beperkte investeringen. Op dit moment worden projecten juist sneller afgerond doordat er betere financiering beschikbaar is gemaakt vanuit het management en er meer ervaring en kunde in huis is.

De tien intranetwinnaars

  • Bank of America, NA (VS), finance
  • Encana Corporation (Canada), energie
  • Goldcorp, Inc. (Canada), goud-producent
  • Goodwill Industries International, Inc. (VS), non-profit organisatie met retail infrastructuur
  • IBM Corporation (VS), technologie, research en consultancy
  • JetBlue (VS), vliegtuigmaatschappij
  • Kerry Group plc (Ierland), voedingsindustrie
  • Latvian Railway: State Joint Stock Company “Latvijas dzelzceļš” (Letland), spoorwegen, infrastructuur en beveiliging
  • Santander Group (Spanje), finance
  • Tourism New Zealand (Nieuw-Zeeland), toerisme

Meer informatie (o.a. schermafbeeldingen en introductie van de teams) vind je op 2017 Intranet Design Annual Winners.


EIM levenscyclus - witte achtergrondOp weg naar een nieuw intranet?

Wij adviseren organisaties bij het inrichten van hun informatiemanagement volgens de informatiemanagement levenscyclus. Wie meer grip heeft op de informatie, kan deze effectief op het juiste moment bij de juiste persoon krijgen.

meer over informatiemanagement