Wat weet Google van jou zonder dat je dat zelf weet?

Weet jij waar je de afgelopen paar jaar allemaal bent geweest? Grote kans dat je dat jezelf niet meer precies kan herinneren. Google weet dat wel, tenminste, als je dat toestaat. PC-World maakte een overzicht van 14 dingen die Google van jou weet zonder dat je dat misschien wilt. 

Het gaat om de combinatie van data en statistieken. Google houdt alles bij en je kunt het ook allemaal terugvinden. Goed nieuws, het is mogelijk om het delen van bepaalde data te stoppen! Meer informatie daarover vind je aan het eind van dit bericht.

Privacy - http://nicoheijmans.nl/wp-content/uploads/2016/01/Google-Privacy-1.jpg-1.jpg

Raak niet meteen in paniek. Alleen iemand met toegang tot je Google account kan alle opgeslagen informatie bekijken. Denk er wel over na of je überhaupt wilt dat bepaalde informatie van je wordt opgeslagen. Jij bepaalt hoeveel er bewaard wordt. Kanttekening hierbij is dat Android gebruikers automatisch meer data delen met Google dan gebruikers van andere toestellen. Maar ook wanneer je regelmatig gebruik maakt van Gmail, Google search, Google Maps, YouTube, Chrome en/of andere Google diensten is dit lijstje van toepassing.

 5 van de 14 dingen die Google van jou weet zonder dat je dat misschien wilt

Van de 14 items die in het artikel worden genoemd springen deze vijf er het meest uit:

  1. Een volledige geschiedenis van al je voice commands aan elk Google product—inclusief de daadwerkelijke audio-opnames.
  2. Alle dingen die Google Chrome van je opslaat.
  3. Een volledige geschiedenis van alle plaatsen die je hebt bezocht.
  4. Een complete lijst van alles wat je hebt gedaan met een Android-device.
  5. Hoeveel YouTube video’s je deze maand hebt bekeken.

Stoppen met informatie delen

Wil je specifieke dataverzameling stoppen of data die al is verzameld vernietigen? Ga dan naar de Google privacy site. Hier kun je vinden wat er allemaal door Google wordt opgeslagen en kun je je voorkeuren aanpassen. Op de Activity controls pagina vind je een overzicht met aan-uit knoppen

Wees je bewust van de gegevens die je deelt!

Niet alleen privé, ook zakelijk deel je soms ongewild gegevens met derden. Wil je advies bij informatiemanagement? De adviseurs van Erik Hartman Communicatie helpen de informatiemanagement levenscyclus in te richten. We maken duidelijk wat je zoal moet doen, waar je over na moet denken en wat er allemaal bij komt kijken als je informatie op het juiste moment bij de juiste persoon wilt krijgen.

TRAINING INFORMATIEMANAGEMENT

TIMAF EIM Practitioner“Meer vat op de informatie!” Deze basisopleiding helpt je om vat te krijgen op de ‘overload’ aan informatie. Zodat de digitale toekomst geen bedreiging is, maar een enorme kans.

Na afloop van deze training ken je de essentie van enterprise informatie en alle fasen van de informatiemanagement levenscyclus.

vanaf € 995,- online en vanaf € 1.500,- in-company | meer informatie