Directeur Triodos Bank: Privacy wordt dit jaar een groot thema


Hoe ga je als bedrijf om met gevoelige data? Het thema privacy krijgt steeds meer aandacht vanwege alle technologische ontwikkelingen. Er is meer mogelijk, maar is het wel veilig? Informatie is geld waard en er zijn genoeg belanghebbenden die de kans zullen grijpen wanneer bepaalde data beschikbaar wordt gesteld. 

Peter Blom, de directeur van Triodos Bank, vraagt bijvoorbeeld aandacht voor PSD2, afkorting van Payment Service Directive 2. In lekentaal betekent het zoiets als: andere bedrijven krijgen toegang tot uw bankgegevens.SWEDEN-FACEBOOK-DATA-CENTER-SERVERS

Volgens Blom wordt privacy een belangrijk thema dit jaar. Er moet worden nagedacht over de vraag of klantgegevens toegankelijk mogen worden voor derden. Met PSD2 ligt dat wel in de lijn van verwachting. Er zijn zorgen over de manier waarop dat zal gaan. In principe is het mogelijk om data onzichtbaar te houden wanneer de klant dat wil. Het zou echter kunnen dat consumenten sneller geneigd zijn om hun gegevens toegankelijk te maken voor andere partijen, wanneer daar bijvoorbeeld kortingen tegenover staan.

Lees het hele artikel op Trouw.nl