Slimme huis-, tuin en keuken- technologie interessant voor hackers

Privacynieuws meldt dat slimme thuisapparaten, zoals een thermostaat, babyfoon of verlichting die op internet aangesloten is, interessante doelwitten zijn voor hackers.

Volgens een onderzoek van Norton kan starthome technologie ‘een potentiële open deur voor hackers’ zijn. Ongeveer 25 procent van de Nederlandse bevolking bezit één of meer van deze slimme apparaten.

rtc09_td_gre_fig01_large

Geen beschermende maatregelen

Één op de drie gebruikers van slimme thuisapparaten heeft géén beschermende maatregelen getroffen voor die apparaten. Één op de zes heeft het wifi-netwerk niet beschermd met een wachtwoord en bijna de helft weet niet hoe het thuisnetwerk veilig ingesteld moet worden.

Bijna de helft van de gebruikers denkt dat slimme thuisapparatuur niet interessant genoeg is voor hackers. Onderzoekers ontdekten echter al  kwetsbaarheden in meer dan vijftig van die thuisapparaten.

Hoe bescherm jij jouw bedrijf?

Ben jij op de hoogte van de manieren waarop hackers je bedrijf proberen binnen te dringen? Slimme apparaten worden niet alleen in huishoudens gebruikt, maar ook op kantoor. Houd je rekening met deze kwetsbaarheden in de beveiliging van bijvoorbeeld je digitale werkomgeving?

Kun je hier hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met onze adviseurs.

ehc_logo