Vergroot je kennis als informatieprofessional met een online training in je eigen tempo

Er is nu een online training beschikbaar voor professionals die meer kennis willen opdoen over enterprise informatiemanagement om daarmee een succesvolle digitale strategie voor hun organisatie te ontwikkelen.

Organisaties worstelen met hun digitale strategie. Zij voelen de noodzaak om de concurrentie voor te blijven en om klanten te behouden, maar hun medewerkers beschikken niet over de juiste kennis. Voor die organisaties heeft TIMAF de EIM-opleiding ontwikkeld.

Studytube - EIMp promo

De TIMAF EIM-opleiding wordt aangeboden via het succesvolle e-leaning platform Studytube.nl dat onlangs nog een financiering van 2 miljoen euro ontving.

Blended en flipped

De TIMAF EIM-opleiding is zowel volledig online als in-company te volgen. Deze ‘blended’ manier van lesgeven maakt het mogelijk om de kennis zowel in je eigen tempo als in klasverband op te doen.

Bij de combinatie van online en in-company geldt het concept van ‘flipped classroom’. Omdat medewerkers de theorie al online hebben geleerd, gaat de in-company training in op de praktijk. Er is dan ook meer tijd voor interactie met de docent en tussen de deelnemers onderling.

Verdieping

De basis wordt gelegd in het uitgebreide EIM Practitioner-programma. Daarin komen alle fasen van de informatiemanagement levenscyclus aan de orde: plan, ontwikkel, beheer, distribueer, evalueer en behoud. Dit creëert al een gemeenschappelijk kader voor elke organisatie die met eigen medewerkers een succesvolle digitale strategie wil realiseren.

Professionals kunnen ook het EIM Specialist-programma volgen als zij zich nog meer willen bekwamen in enterprise informatiemanagement. Dit programma behandelt de belangrijkste disciplines in EIM: strategie, architectuur, governance, metadata, informatievolwassenheid, vindbaarheid, analyse, toolselectie, digitale werkomgeving en procesmanagement.

In drie fasen naar een zelflerende organisatie

De TIMAF EIM-opleiding maakt organisaties zelflerend in drie fasen. In de Practitioner-programma wordt de basis gelegd, het Specialialist-programma biedt de verdieping en in het EIM Master-programma worden professionals gecoacht in een eigen project.

EIMp EIMs EIMm

Iedere gecertificeerde EIM Master kan collega’s trainen in het Practitioner- en het Specialist-programma en ontwikkelt ook actief mee aan de inhoud van het lesprogramma. Zo ontstaat er op maat een EIM-programma dat voor elke organisatie het beste uit de digitale strategie haalt.

Praktische methodieken en instrumenten

De TIMAF EIM-opleiding biedt alle deelnemers een set aan praktische methodieken en instrumenten die zij direct in de praktijk kunnen toepassen. Bijvoorbeeld het informatiestrategiespel, een governance-raamwerk, de informatiemanagement levenscyclus, een informatievolwassenheidsanalyse, een metadataset en voorbeelden van scenario’s.

De Belastingdienst, Ciber, Manpower, Hogeschool Utrecht, Zorg en Zekerheid, BMC en diverse zelfstandige professionals volgden al de EIM-opleiding. Zij waardeerden de training met een 8,4.

 


Schrijf in voor de EIM Practitioner-training

EIM Practitioner TrainingDe online EIM Practitioner-training biedt een introductie in de wereld van enterprise informatiemanagement (EIM).

Je leert de essentie van informatie, de 6 fasen van de informatiemanagement levenscyclus en de 12 stappen van een informatiestrategie.

Schrijf in voor de Practitioner-training!