Facebook’s ambitieuze 10-jarig masterplan

Vorig jaar onthulde Facebook-oprichter Mark Zuckenburg zijn 10-jaren plan dat moet leiden tot de ultieme verbinding tussen mensen op globaal niveau. Futurism plaatste de belangrijkste elementen van die visie in een infographic.

Die verbinding moet overigens wel via Facebook en een ecosysteem van eigen apps en technologieën plaatsvinden.

Facebook 10 year plan 2017.png

Bekijk de infographic waarin je ziet wat Facebook al heeft gedaan en binnen drie, vijf en tien jaar allemaal nog wil gaan doen. Dat gaat verder dan apps en het integreren van bestaande technologie. Ook artificial intelligence, virtual en augmented reality en zelfs brain-computer interfaces maken onderdeel uit van de visie.

Wie gaat er winnen?

De plannen zijn erg ambitieus, maar passen wel in de lijn van de megalomane plannen van Elon Musk, Google, Amazon en andere ‘technoreuzen’. Ik ben erg benieuwd of hun droom van werelddominantie uit komt en wie de winnaar wordt in dit virtuele titanengevecht.

Zelf hoop ik dat geen van deze partijen wint en dat het ecosysteem een open netwerk zal zijn waarin de individuele mensen de dienst uitmaken en niet een of andere ‘corporate’ of overheid …