Ga voor seamless: grip op je tools in een digitale werkomgeving

Elke organisatie die aan de slag gaat met een digitale werkomgeving (DWO) of intranet komt er vroeg of laat achter dat er meer dan één tool mee is gemoeid. Een goede digitale werkomgeving brengt al die tools bij elkaar op een manier die medewerkers echt ondersteunt in hun werk.

Voor Frankwatching schreef ik een pleidooi voor het streven naar een naadloze (‘seamless’) medewerkersbeleving (‘employee experience’) in de digitale werkomgeving.

DWO - architectuur

Medewerkers moeten geen last hebben van de verscheidenheid aan tools maar een naadloze ervaring hebben met een omgeving die betrouwbare informatie biedt en die helpt om een vertrouwensrelatie met collega’s op te bouwen. De enige manier om een DWO ook echt efficiënt te maken is door elke beslissing te baseren op een meetbare informatiestrategie en te ondersteunen met een schaalbare en flexibele architectuur.

Lees het Frankwatching-artikel Ga voor seamless: grip op je tools in een digitale werkomgeving.