9 tips die je video’s meer geliefd maken bij je publiek

Video is een mooi medium waar je veel mee kunt bereiken. Maar je kunt het ook grandioos verprutsen met een verkeerde aanpak. Dan is het altijd handig om te leren van professionals die zelf hebben bewezen dat zij succesvol zijn met dit medium.

Amy Schmittauer’s YouTube serie Savvy Sexy Social is erg populair bij met name marketingprofessionals. Amy maakt namelijk veel video’s over video’s maken. Zij geeft  online marketing advies aan organisaties. En dat doet ze op een typisch Amerikaanse manier waar je van moet houden. Of niet. Zij geeft in elk geval negen praktische tips om meer uit je video’s te halen.

amys-authority-video-formula

De negen tips in Amy’s ‘authority video formula’ zijn:

  1. Begin direct met je meeste belangrijke onderwerp.
  2. Beloon mensen voor hun trouw (‘the loyalty treatment’).
  3. Boei (‘engage’) menses al in de eerste acht seconden.
  4. Beperk je eigen ‘branding’ tot het minimum.
  5. Hou de ogen van de mensen in beweging.
  6. Wees vrijgevig met je content.
  7. Bepaal vooraf het moment dat je wilt afsluiten.
  8. Bied een hoorbare, duidelijke ‘call to action’.
  9. Beperk je video (zeker in het begin van je video-avontuur) tot twee tot vijf minuten.

In deze video legt Amy uit hoe je een videoplannetje maakt.

Als je deze ‘formule’ beheerst, rest alleen nog de schone taak om je content echt meeslepend te maken. Amy legt uit: “Create video that is going to trigger a human emotion and make someone go ‘I have to, have to, have to share this. I have to tag someone I know.’” Ask yourself, “Would I share this?’ Make sure the answer is not ‘of course’ but ‘yes!’ ”

In deze video legt Amy uit hoe je een video in elk geval niet moet beginnen.

Lees het CMI-artikel What to Do After You Press Record: A Formula for Videos People Love van Marcia Riefer Johnston

Bekijk Amy’s YouTube kanaal Savvy Sexy Social