Goed voornemen voor 2018: je beter inleven in de ander

Aan het begin van het jaar hebben de meeste mensen een rijtje goede voornemens. Stoppen met roken, meer bewegen, meer tijd met de kinderen doorbrengen. Een voornemen dat volgens mij niet op je lijstje mag ontbreken: je beter inleven in de ander.

Als informatie- en communicatieprofessionals zijn luisteren en inleven in je publiek  essentieel om je werk goed te kunnen doen. Door je echt in te leven in de ander – of dat nou een klant, burger of collega is – kun je betere hulp bieden, betere informatie geven  en daarmee beter jouw eigen waarde als professional bewijzen.Deze film van de Cleveland Clinic vind ik erg inspirerend. Als ziekenhuis is zorg voor de patiënten natuurlijk het primaire doel. Maar patiëntenzorg is meer dan iemand genezen. Het gaat om het opbouwen van een relatie die iemands geest, lichaam en ziel raakt. Als jij in iemands schoenen zou staan, zou horen wat zij horen. Zou voelen wat zij voelen. Zou jij ze dan anders benaderen?

Ik wens je veel luister- en inleefplezier in 2018!