De bedoeling van CRM in een handige infographic

Customer Relationship Management (CRM) is een methodiek die al een paar decennia bestaat, maar die nog niet overal optimaal wordt ingezet. Er zijn voldoende CRM-systemen, maar zoals altijd helpt een tool niet veel als je niet weet wat je ermee moet doen.

Een handig overzicht van wat CRM betekent en hoe het zich heeft ontwikkeld, vond ik in deze infographic van CRM-leverancier Salesforce.

CRM is in elk geval GEEN ‘digitale rolodex’, zoals ik soms wel eens hoor. De kracht van de CRM-methodiek ligt in het beheren en optimaliseren van de relatie met de klant. Contactgegevens beheren kun je in elk Office-pakket of gewoon op papier. Maar voor het beheren van klantrelaties heb je slimmere tools nodig. En een strategie, uiteraard.

What is CRM Software