Het verschil tussen Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning

De begrippen Artificial Intelligence (AI), Machine Learning (ML) en Deep Learning (DL) worden vaak door elkaar gehaald en ook niet goed begrepen. Een korte uitleg kan je helpen om de AI-hype beter te duiden. 

Deze regenachtige vakantieweek blog ik elke dag over een bruikbare of opvallende video die relevant is voor informatieprofessionals. Vandaag een video over het verschil tussen AI, ML en DL.

Deze korte video maakt goed duidelijk dat het verschil tussen de drie termen is, maar ook hoe ze tot elkaar verhouden. De video geeft ook aan dat we nu in het tijdperk van de ‘Weak AI’ leven. De ontwikkelingen van AI staan nog maar aan het begin, ook al zijn we er al decennia lang mee bezig.

Meer weten over AI?

Ik schreef eerder een samenvatting van wat AI inhoudt: AI: Hype of blijvertje?

En de Futurism infographic Understanding Machine Learning is ook nog relevant.