Infographic: Datalekken in 2017

De nieuwe privacywetgeving van de EU is een serieuze poging om misbruik tegen te gaan door organisaties die privacygevoelige informatie hebben van EU-burgers maar ook om een vuist te maken tegen de vele pogingen van die informatie te stelen.

2017 was wat dat betreft een bewogen jaar vol datalekken. Uber, Equifax en Yahoo en ook Nederlandse organisaties waren slachtoffer van datalekken en cyber-aanvallen. Eigenlijk loopt elk type organisatie risico om slachtoffer te worden.

De mensen van it governance stelden een infographic samen die goed illustreert hoeveel datalekken er afgelopen jaar eigenlijk waren. Voor informatieprofessionals misschien handig om te gebruiken in discussies over informatiebeveiliging, want de mate waarin organisaties hun informatie beveiligen loopt ver achter op de professionaliteit van cybercriminelen en kwaadwillende overheden.

Bekijk de infographic List of Data Breaches in 2018.

Cyber Security data breaches