Video: Alles is informatie

Informatie bepaalt ons dagelijkse leven al vanaf het begin van de mensheid. En met de digitalisering gaat er alleen maar meer informatie rond. 

De video Alles is informatie van Barbara van den Bogaard probeert de vraag te beantwoorden wat informatie nu eigenlijk is en hoe je die informatie kunt beheren of daar meer waarde uit kunt halen.

De vraag “Wat is informatie” wordt niet concreet beantwoord door de diverse experts. Zelf zie ik informatie als alle vormen van opgeslagen communicatie met een bepaalde waarde voor een bepaald publiek.

De video besteedt ook aandacht aan de gevolgen van de digitalisering en nieuwe technologieën voor het vak informatiemanagement. Je ziet professionals worstelen met die gevolgen en hoe de ‘newbies’ uit andere disciplines dit veel beter onder woorden kunnen brengen.

Er is inmiddels een vervolg op deze documentaire: TOEGANG. Deze video is nu nog ‘op slot’, maar zodra het beschikbaar komt zal ik erover berichten.


Volg de training Informatiemanagement

EIM Practitioner TrainingWil je meer weten over de nieuwe ontwikkelingen in informatiemanagement? De online EIM Practitioner-training biedt een introductie in de wereld van enterprise informatiemanagement (EIM).

Je leert meer over de essentie en de eigenschappen van informatie, welke rol informatie speelt in de 6 fasen van de informatiemanagement levenscyclus en hoe je informatie strategisch kunt inzetten.

Button_inschrijven_groen