Topbots: AI technologielandschap 2018-2019

In de ‘slip stream’ van de AI-hype bieden steeds meer technologiebedrijven ‘artificial intelligence’ (AI) aan in hun producten en diensten. Dat zijn er inmiddels zoveel dat het erg lastig is om een beeld te krijgen van het aanbod.

Dus is het overzicht The Essential Landscap of Enterprise AI Companies (2018-2019) van TopBots meer dan welkom.

De diverse markt van enterprise technologie

‘Enterprise’ technologiebedrijven bieden volgens TopBots tools voor werkzaamheden die de meeste organisaties op de een of andere manier uitvoeren, zoals marketing, personeelsmanagement of logistiek. Deze technologiebedrijven zetten een combinatie in van geautomateerde data-analyse, machine learning en moderne deep learning methodieken voor data-opschoning en -validatie, predictive analytics en procesautomatisering.

Een flink aantal aanbieders zijn gevestigde bedrijven met veel kennis van specifieke marktsegmenten. Maar je vindt ook gloednieuwe ‘startups’ die AI inzetten voor compleet nieuwe uitdagingen. Een deel van die startups wordt opgeslokt door de gevestigde bedrijven, een ander deel droomt er juist van om de ‘dinosaurussen’ voorbij te streven en uit te schakelen.

13 in een dozijn

Om te helpen met het herkennen van AI-spelers, hebben de analisten van TopBots hun overzicht van enterprise AI oplossingen verdeeld over 13 categorieën. Veel bedrijven behoren in meerdere categoriën, maar het overzicht plaatst ze voornamelijk in de voor hun product meest onderscheidende categorie.

[ tekst loopt door onder het overzicht ]

TopBots Enterprise AI landscape 2018-2019

Er zijn nog meer categorieën waar AI wordt ingezet, onder andere in web content management, procesmanagement en search. Daar zal ik nog een artikel over schijven, dus volg deze blog en onze nieuwsbrief voor meer nieuws.

Lees het TopBots-artikel The Essential Landscap of Enterprise AI Companies (2018-2019)X van Mariya Yao.


Hulp nodig bij de toolkeuze?

De juiste tool in 9 stappenTIMAF, dé specialist in informatiemanagement, is een onafhankelijk adviesbureau met ruime ervaring in toolselecties. Wij gebruiken onze toolselectiemethodiek in trainingen en adviezen.

TIMAF heeft niet alleen ervaring met de selectie van web content management systemen (WCMS), maar ook met systemen voor document management (DMS), records management (RMA), collaboration, search, analytics, portals, business intelligence (BI), enterprise content management (ECM), digital workplace, customer relationship management (CRM), enterprise resource planning (ERP), business process management (BPM), product informatiemanagement (PIM) content component management (CMM), digital asset management (DAM) en marketing automation.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)30 877 3560.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)30 877 3560.


Training Toolselectie

ToolselectieOm de digitale ambities van de organisatie te realiseren is optimale tooling een vereiste. De kunst is om de juiste tooling te vinden en die op een goede manier in te zetten voor de organisatie én de gebruikers.

De Specialist-training Toolselectie laat zien hoe je stap voor stap toewerkt naar een gefundeerde toolkeuze. De cursist krijgt praktische instrumenten en methodieken om de behoeften van de organisatie en de gebruikers te analyseren en om vervolgens de juiste tooling te kiezen.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie