9 lessen van de Digital Workplace Experience Conference 2019

Tijdens de derde Digital Workplace Experience Conference in Chicago kwamen intranet-experts en -practitioners bij elkaar om ideeën, ervaringen en leed met elkaar te delen. 

Ondanks alle technologische vernieuwingen hebben deze intranetprofessionals nog de ‘oude’ worstelingen met document management, verandermanagement en – ergernis alom – e-mail.

De juiste informatie blijft een uitdaging

“Why in the midst of these very evident signs of digital progress and technological progress are we still struggling with the basic issue of delivering the right information to the right people at the right time?” Siobhan Fagan, zo opende managing editor van  CMSWire de bijeenkomst.

Fagan refereerde aan het The State of the Digital Workplace Report waaruit bleek dat document management als belangrijkere oplossingen wordt gezien dan artificial intelligence, machine learning, microservices en andere technologieën. “Maar als we mensen vragen hoe die document management systemen werken, dan is maar 12 procent tevreden” volgens Fagan.

Email positief aan kop

Enterprise search is de tweede belangrijkste tool, maar hier geeft maar 11 procent van de respondenten aan dat men er tevreden over is. En dit geldt eigenlijk voor bijna alle andere tools die via het intranet of de digitale werkomgeving wordt aangeboden. Fagan: “In each instance, the tool’s reported importance far exceeded the actual efficacy.”

E-mail is de enige oplossing die én belangrijk is én waar men tevreden over is. Van de 19 tools gaf 43 procent van de respondenten aan dat men er tevreden over is. Geen van de andere 19 tools kwam boven de 20 procent uit, om het verschil in waardering nog wat te accentueren.

Fagan pleit er dan ook voor om de kwaliteit van document management, collaboration, search en andere oplossingen significant te verbeteren.

Leer van Best practices

Gezien de decennialange worsteling met document management, collaboration en search is dit geen klus die zomaar eventjes wordt geklaard. Nieuwe technologieën als AI, ML, chatbots en digitale assistenten blijken in de praktijk niet dé Haarlemmerolie voor alle kwalen in informatiemanagement.

Dat is geen verrassing, maar het is goed om dit samen met andere professionals in het veld vast te stellen en van elkaar te leren wat dan wél werkt. Want er zijn hier en daar inspirerende praktijkvoorbeelden. De Digital Workplace Experience Conference is zo’n omgeving waar je veel van elkaar kunt opsteken. Of dichter bij huis: De Advatera-bijeenkomsten in Nederland en België.

Lees het CMS Wire artikel 9 Lessons from the Digital Workplace Experience Conference 2019 van Dom Nicastro.