Spelfie: selfie from space

Wat dacht je van een selfie-stick van 36.000 kilometer lang? Met ‘Spelfie’ (space selfie) kun je een foto van jezelf maken vanuit de ruimte. Ideaal om aan te tonen hoe nietig wij mensen zijn en dat onze blauwe planeet meer respect moet krijgen.

Spelfie werd voor het eerst voorgesteld in een BBC-documentaire over een milieuactiviste uit Bali. Balinese dorpsbewoners vormden de slogan ‘Act Now’ op het strand, die vanuit de ruimte goed zichtbaar werd vastgelegd. Die oproep om actie verwijst naar de enorme hoeveelheden plastic die zich op Bali verzamelen.

spelfie

Waar ben je? Oh daar!

Selfie is een app waarop je kunt aangeven waar je bent. De app stuurt dan de exacte coördinaten door waar je moet gaan staan en om hoe laat de satelliet overvliegt. Als je eerst zelf een ‘normale’ selfie neemt dan wordt die naast je ‘Spelfie’ geplaatst die je later op de dag krijgt toegestuurd. Dat proces moet steeds vlotter gaan verlopen, zo beloven de app-makers.

Mooi weer app

“Spelfie is a movement of people who want to change the world and make a difference through social media and imagery,” aldus Chris Newlands, CEO van Selfie. “The power of a spelfie can help raise awareness globally, encouraging others to join in and want to make a difference, too, just as Isabel did for the Bye Bye Plastic Bags movement in Bali.” 

Je moet wel gokken op helder weer, want de satellietcamera’s kunnen niet door de wolken heen fotograferen. Althans, nog niet.