Training procesmanagement in april leert je alles over digitale transformatie

15 april start de vierdaagse training ‘Business process management voor informatieprofessionals’. Dit is een uitgelezen kans om te leren hoe jij als informatieprofessional kunt bijdragen aan de digitale transformatie van je organisatie.

De discipline informatiemanagement is onlosmakelijk verbonden aan procesmanagement. Het een kan niet zonder het ander. Zonder processen leidt de informatie tot niets en zonder informatie weet een proces niet wat er moet gebeuren.

Werk aan de operationele excellentie

Het sleutelbegrip van goed presterende organisaties is ‘operationele excellentie’. Operationele excellentie betekent dat een organisatie de informatie en processen optimaal heeft ingericht om de beste waarde te bieden voor de klant.

Organisaties met een succesvolle digitale transformatie weten informatie en processen met elkaar te verbinden en continu te optimaliseren. Zo komen ze steeds hoger op de ladder van de digitale volwassenheid. Op de de hoogste sporten van de volwassenheidsladder weet de organisatie wat de klant wil en wat de klant doet en kan het razendsnel reageren op de veranderende klantvraag.

Speciaal voor informatieprofessionals

De training Business process management (BPM) voor informatieprofessionals is speciaal ontwikkeld voor informatieprofessionals die hun vakkennis willen aanvullen met nieuwe inzichten in procesmanagement en digitale transformatie.

Levenscyclus procesmanagement

We beginnen met de essentie van procesmanagement, operationele excellentie en de levenscyclus van procesmanagement. We maken de eerste dag al een business case om het management en je collega’s te overtuigen.

De tweede dag bespreken we de belangrijkste methodieken om de bestaande (‘as is’) situatie te beschrijven en te analyseren om te komen tot de gewenste (‘to be’) situatie. Bijvoorbeeld met de methode van ‘Value Streaming’. Die methodieken pas je met voorbeelden en opdrachten ‘spelenderwijs’ toe.

Dag drie leer je waar je rekening mee moet houden om de digitale volwassenheid van je organisatie te verbeteren. En we kijken naar tools en technieken die je kunt inzetten in procesmanagement.

De vierde dag bekijken we de laatste ontwikkelingen en best practices in digitale transformatie en leer je welke veranderde rol informatiemanagement en procesmanagement daar in nemen. In de middag werk je aan een praktijkcasus.

Neem je eigen casus mee

Uniek aan deze training is dat je al vanaf dag 1 aan je eigen casus kunt werken. Neem dus vooral je eigen casus mee. Erik Hartman neemt van tevoren contact met je op om de casus te bespreken en hij verwerkt dit in het lesprogramma.

Heb je geen casus? Geen nood, je kunt natuurlijk ook meewerken aan de casus van een andere cursist of een van de trainingscasussen gebruiken.

Na afloop krijg je het TIMAF-certificaat ‘BPM Specialist’ en kun je direct met het geleerde – en je uitgewerkte casus – aan de slag.

Eerder cursisten zijn er positief over de BPM-training

IMG_0086

“Enthousiaste trainer! Erik heeft dat zeer goed gedaan!”

“Heel praktijkgericht en interactief.”

“Duidelijk, voldoende informatie, prima afwisseling.”

‘Aanrader voor iedereen die met business- en procesanalyse in aanraking komt.”

“Veel geleerd van elkaar!”

“Het maken van een praktische business case was een eye-opener.”


BPM-training voor informatieprofessionals

Wil je meer weten over de rol van BPM en operationale excellentie in digitale transformatie?

Erik Hartman geeft 15,16 en 22,23 april een 4-daagse BPM-training in het centrum van Utrecht. Je krijgt hier alle instrumenten, methodieken en best practices in handen om als informatieprofessional bij te dragen aan de digitale transformatie van je organisatie.

Korting voor informatieprofessionals!

Lezers van deze blog krijgen 20% korting op de training met de kortingscode ‘BPM2020’. Dus bespaar bijna 600 euro en schrijf vandaag nog in!


GRATIS POSTER ‘NAAR EEN CONTINUE PROCESVERBETERING’

BPM levenscyclus TIMAF 2018

TIMAF heeft de levenscyclus van business procesmanagement opgenomen in een handige poster.

Je vindt hier alle fasen van de BPM levenscyclus, die loopt van het identificeren van processen via ontdekken en analyseren naar optimaliseren, simuleren, implementeren en observeren en weer teug naar ontdekken.

Je kunt deze poster gebruiken om je collega’s en opdrachtgevers uit te leggen wat procesmanagement allemaal inhoudt en hoe je naar optimale processen toewerkt.

Bekijk de poster Naar een continue procesverbetering (A3, .pdf)