De juiste houding bij het thuiswerken

Zelf ben ik gezegend met een eenmanskantoor waar ik gewoon door kan werken, maar veel mensen werken noodgedwongen vanuit huis. Dat doen ze op vaak geïmproviseerde werkplekken die niet echt geschikt zijn om dagelijks in te werken en dat kan schadelijk zijn voor je gestel.

Dus ben ik op zoek gegaan naar een video die uitlegt wat de beste opstelling van je werkplek is, wat de beste houding is en welke oefeningen je kunt moet doen om je lichaam sterk te houden.

Ergonomie-expert Jon Cinkay werkt in een ziekenhuis voor speciale chirurgie. Voor de mensen die bij hem langs komen is het eigenlijk al te laat. Zij kunnen pass na pijnlijke operaties en langdurige herstelperiodes weer een beetje fatsoenlijk werkt. Laat het niet zover komen.

Jon legt helder uit wat je moet doen met je stoel, je voetensteun, je beeldscherm, je toetsenbord, je telefoon, etc. En ook welke oefeningen je moet doen om je spieren te ontlasten. Mijn advies is om deze video te harte te nemen. Veel succes!