Wat is een contentstrategie?

 

Een  contentstrategie is een vooropgezet plan dat vaststelt hoe content met een bepaalde waarde voor een publiek kan helpen om een organisatiedoel te bereiken.

Een informatiestrategie maakt duidelijk welke informatie op welk moment met welke persoon en via welk medium in welke vorm moet worden uitgewisseld. Aan elke succesvolle website, intranet of online campagne ligt een informatiestrategie ten grondslag.

De eerste fase van de informatiemanagement levenscyclus start dan ook niet geheel toevallig met een informatiestrategie. Op FrankWatching schreef Erik Hartman een artikel dat uitlegt hoe je een  informatiestrategie ontwikkelt in 12 stappen.


CONTENTSTRATEGIESPEL

ContentstrategiespelEen  informatiestrategie biedt je meer kans van slagen bij het ontwikkelen van een nieuwe webomgeving en het helpt jouw waarde als informatieprofessional aantoonbaar te maken bij managers en opdrachtgevers.

Veel professionals zien echter op tegen het maken van een strategie of maken een strategie die te abstract en te weinig flexibel en toepasbaar is.

Om informatieprofessionals te helpen, ontwikkelden wij het informatiestrategiespel waarmee je in 12 stappen een informatiestrategie maakt. Dit spel kun je direct toepassen in een workshop met belanghebbenden.

Download de poster van het informatiestrategiespel


HANDBOEK CONTENTSTRATEGIE

Handboek Contentstrategie

Wie meer uitleg wil bij het ontwikkelen van een informatiestrategie kan het Handboek Contentstrategie lezen. Met diverse voorbeelden, best practices en inzichten van internationale experts.

Het handboek combineert de theorie met diverse praktijkvoorbeelden van Burberry’s, Moo, Gov UK, Rijksmuseum, FBTO, de Bijenkorf en andere organisaties.

Vul het bestelformulier in en wij sturen het Handboek Contentstrategie met de gratis spelposter direct toe.

Bestel het Handboek Contentstrategie!


TRAINING INFORMATIESTRATEGIE

Training informatiestrategie“Meer waarde uit de informatie!” We worden overspoeld door informatie. Maar welke informatie heeft waarde en hoe vergroot men die waarde voor de verschillende doelgroepen? Na afloop van deze training heeft de cursist alle instrumenten om een concrete en meetbare informatiestrategie te ontwikkelen.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie


Hou je op de hoogte met de TIMAF nieuwsbrief   

ADVIES INFORMATIESTRATEGIE

TIMAF-NL, dé specialist in informatiemanagement, gebruikt de methodiek van het informatiestrategiespel in adviestrajecten.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of bel +31 (0)30 877 3560.