Wat is procesanalyse?

 

Procesanalyse is de methode van het analyseren van de ‘as is’ organisatie- en informatieprocessen om ze vervolgens ‘to be’ te kunnen optimaliseren.

Organisaties die hun processen goed op orde hebben, en deze processen ook snel en continu optimaliseren, hebben een blijvende voorsprong op hun concurrenten.

Procesanalyse in de BPM levenscyclus

BPM levenscyclusProcesanalyse is een onderdeel van business process management (BPM), een raamwerk voor het beschrijven, analyseren, optimaliseren, simuleren en observeren van informatie- en organisatieprocessen.

BPM heeft een levenscyclus, die loopt van het identificeren van processen via ontdekken en analyseren naar optimaliseren, simuleren, implementeren en observeren en weer teug naar ontdekken.


Gratis Poster ‘Naar een continue procesverbetering’’

BPM levenscyclus TIMAF 2018TIMAF heeft de levenscyclus van business procesmanagement opgenomen in een handige poster.

Je vindt hier alle fasen van de BPM levenscyclus, die loopt van het identificeren van processen via ontdekken en analyseren naar optimaliseren, simuleren, implementeren en observeren en weer teug naar ontdekken.

Je kunt deze poster gebruiken om je collega’s en opdrachtgevers uit te leggen wat procesmanagement allemaal inhoudt en hoe je naar optimale processen toewerkt.

Bekijk de poster Naar een continue procesverbetering (A3, .pdf)


BPM SpecialistBPM-training

In de maanden april en november geeft Erik Hartman een 4-daagse BPM-training. Je krijgt hier alle instrumenten, methodieken en best practices in handen om alles uit je procesanalyse te halen.

Schrijf vandaag nog in!


Relatie BPM met informatiemanagement

EIM levenscyclusBusiness process management (BPM) heeft overigens een directe relatie met Enterprise informatiemanagement (EIM).

Alle fasen in de EIM levenscyclus staan namelijk in het teken van het organisatieproces. In een organisatieproces wordt informatie ingezet om een organisatiedoel te bereiken. Organisatieprocessen werken effectiever en efficiënter als het management van de enterprise informatie goed verloopt.

Organisaties die hun enterprise informatie procesmatig inzetten, bereiken eerder hun doelstellingen. Door informatiemanagement in te richten volgens de EIM-levenscyclus, krijgen organisatie meer vat op de informatie en daarmee op het organisatieproces.


Hou je kennis op peil met de TIMAF nieuwsbrief   

4-daagse training Business Process Management (BPM) voor informatieprofessionals

procesanalyse

Organisaties die hun organisatie- en informatieprocessen goed op orde hebben en snel kunnen optimaliseren, behouden een voorsprong op hun concurrenten. De TIMAF BPMi training geeft inzicht in de vereiste methodieken om dit te realiseren.

Na afloop van de training BPM voor informatieprofessionals heeft de cursist alle instrumenten in handen om een procesanalyse uit te voeren, aanbevelingen te doen ter verbetering en de organisatie te ondersteunen om die aanbevelingen ook daadwerkelijk uit te voeren.

IMG_0086.JPG

De 4-daagse training kost € 2.980,- per persoon en is ook als in-company training mogelijk | meer informatie

De TIMAF BPM-training vindt elk jaar plaats in de maanden april en november.

Button_inschrijven_groen